VLORË, FIER,SHKODËR,KORÇË-SINFOART, TINGUJ KINEMAJE

17 MAJ, 18 MAJ, 14 QERSHOR, 22 QERSHOR Ky festival ka si qëllim kryesor pasurimin e jetës artistike, edukimin dhe zhvillimin e audiencave si dhe promovimin e turizmit kulturor, duke  prezantuar te publiku, koncerte me krijimtari muzikore të kolonave zanore më të bukura të filmave shqiptarë dhe të huaj, në disa qytete të Shqipërisë si: […]

KUKËL-DIFFERENT TRAINS FESTIVAL

12 MAJ   Ky festival është një realitet i rëndësishëm në fushën e muzikës klasike në vendin tonë prej tashmë shtatë vitesh. Eventet mbahen shpesh në sallat e rëndësishme të vendit dhe ndryshojnë po aq shpesh, duke prekur realitete dhe publik të ndryshëm.Ai do të fokusohet në vendet e rëndësishme të Trashëgimisë Kulturore duke e […]

TEPELENË -Kthim ne Vite

24 MAJ Tashmë e kthyer në traditë, ky aktivitet ka për qëllim promovimin e vlerave te trashegimise kulturore te zoneë së Tepelenës, përmban Ekspozitë, . Organizohet me datë 24 maj, ne Sheshin kryesor te qytetit ora 18.00.

FUSHË-ARRËZ-Festivali i 16-të Mbarëkombëtar i Instrumentistëve të Vegjël Popullore

17 – 19 MAJ Në këtë Festival, marrin pjesë me dhjetra fëmijë nga Shqipëria, Kosova  dhe nga shqiptarët e Maqedonise dhe Malit të Zi të cilët interpretojne ne instrumenta popullore si cefteli, fyell, sharki, etj. Zhvillohet në qytetin e Fushë Arrëzit në datë 17-19 maj. Në Sheshin kryesor të qytetit ora 10.00 dhe ora 17.00.

FIER-PANAIRI I LIBRIT “FIERI 2019”

9-12 MAJ Panairi, rikthen traditën e librit, hap dritare  komunikimi multikulturor, sjellë shkrimtarë e studiues, brenda dhe jashtë vendit, duke e kthyer Fierin ato katër ditë, në qendrën e librit. Panairi do të zhvillohet datat 9-12 maj në Fier

KRUJË-ROCK THE CASTLE

18-19 MAJ Ky aktivitet ka si qëllim kryesor pasurimin e jetës artistike, edukimin dhe zhvillimin e audiencave, promovimin e turizmit kulturor si dhe rivitalizimin e Kalasë së Krujës si objekt i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore.  Eventi do te organizohet në datat 18-19 maj në Kalanë e Krujës. 

TIRANË-“INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL ALBANIA” BUTTERFLIES”

25 MAJ- 1 QERSHOR SHOQATA ARTISTIKE “KLAUS” FILM, “INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL ALBANIA” BUTTERFLIES” Ky projekt është një festival teatror me kukulla për fëmijë, i cili shtrihet në një periudhë kohore prej 5 ditësh dhe do të zhvillohet në datat 25 maj-1 qershor 2019 në Tiranë. Trupa përbëhet nga artistë që vijnë nga vende me […]