TIRANË,DURRËS,VLORË,KORÇË- QENDRA
“GJENERATA E RE”, FESTIVALI I
PEJSAZHEVE MUZIKORE

12 KORRIK , 13 KORRIK, 25 TETOR, 26 TETOR Në Muzeun Arkeologjik Koncerti i fituesve të talenteve të reja, në kuadër të Festivalit të  Pejsazheve Muzikore do të zhvillohet në datat dhe qytetet e mëposhtme: 12 korrik në Muzeun Arkeologjik, Durrës; 13 korrik në Teatrin “Petro Marko” Vlorë ;  25 tetor në Tiranë  26 tetor […]

SARANDË,VLORË,DURRËS, SHKODËR GJIROKASTËR,
KORÇË,BERAT-QËNDRA KOMBËTARE E KULTURËS
PËR FËMIJË, NE JEMI RREZE

6,7,8 KORRIK, 11,12,13 KORRIK 15 KORRIK, 18,19,20 KORRIK, 26,27 KORRIK, 1,2,3 GUSHT, 5 GUSHT Aktiviteti i përket fushës së kulturës, artit dhe synon argëtimin e fëmijëve e edukimin e tyre nëpërmjet artit. Ky aktivitet shtrihet në muajin Korrik-Gusht, sipas një grafiku të caktuar nga organizatoret e bashkëpunëtorët në qytetet respektive për argëtimin e fëmijëve në […]

SHKODËR, GJIROKASTËR,BERAT,
KORÇË-
QENDRA VOX BAROQUE,FESTIVALI NDËRKOMBËTAR
I MUZIKËS BAROKEVOX BAROQUE – EDICIONI VI 2019

6-15 KORRIK Ky projekt vjen pas një eksperience të shkëlqyer në katër edicionet e para. Këtë vit do të organizohen 7 koncerte. Risia e këtij viti është bashkëpunimi me konservatorin e Milanos duke sjellë studentët e këtij institucioni prestigjioz në Shqipëri, së bashku me studentët e UART duke synuar kështu bashkëpunimin dhe shkëmbimin e dijeve […]

THETH-ZA FEST

KORRIK Nën majat e thepisura të Bjeshkëve të Namuna, buzë Lumit Shalë, rikthehet në Theth festivali i parë modern i dedikuar trashëgimisë të Alpeve Shqiptare. Në edicionin e tij të tretë, për disa ditë dhe netë radhazi. Zâ Fest ri sjell muzikën më të mirë shqip, por këtë radhë duke zgjeruar akoma më shumë diapazonin […]

POGRADEC-FESTIVALI I FILMIT BALLKANIK DHE ARTIT KULINAR

KORRIK Ky festival konsiston në prezantimin e filmave më të rinj të prodhuara në Ballkan në dy vitet e fundit. Nëpërmjet kinematografisë ballkanike synohet njohje më e mirë e arritjeve artistike në këtë fushë, si dhe nëpërmjet filmit njohje e mirë e problematikës sociale ballkanike. Eventi do te organizohet në korrik në Pogradec.      

BUTRINT-BUTRINTI SUMMER FESTIVAL, EDICIONI I 17-TË

6-15 KORRIK Ky festival multi-kulturor do të zhvillohet në datat 6-15 korrik 2019 dhe ka si qëllim promovimin e trashëgimisë kulturore shqiptare, si dhe turizmit kulturor. Aktivitetet do të zhvillohen në Teatrin Antik Butrint, Qyteti Sarandë, Gjirokastër, Kalaja Lekurs dhe Tiranë. Aktivitetet kryesore do të jenë: 7 shfaqje teatrore dhe Danc Teatër – Teatro profesionistë […]

DHËRMI-TURTLE FEST 2019

12-16 KORRIK Turtle Fest është festivali më i madh i pavarur i muzikës alternative në vend. Në 5 edicionet e fundit festivali është vizituar nga më shumë se 4500 pjesëmarrës në 3 ditë dhe në programin e tij kanë performuar ndër vite 50 dj lokal, rajonal dhe ndërkombëtar të rrymave të ndryshme. Eventi do te […]

BERAT-FESTIVALI MULTI – KULTUROR BERAT, EDICIONI VI-2019

18, 19, 20 KORRIK Synimi i këtij festivali  është ndërthurja e formave të ndryshme të shprehjes së artit dhe vendosja e tyre ne funksion të hapësirës dhe kohës. Organizimi i  disa aktiviteteve me natyrë kulturore dhe sociale në një kornizë artistike të mirë kuruar do të  sjellë larmishmëri gjatë ditëve të këtij festivali, në qytetin […]