PROJEKTI SMILE ALBANIA

 Çfarë është Projekti “Smile Albania”?

“Smile Albania” është një projekt inovativ i dhënies së informacionit dhe mikpritjes së turistëve, si edhe një model ekologjik dhe komunitar nëpërmjet ndërgjegjësimit mjedisor.

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura ofrojnë nëpërmjet këtij projekti promovimin e turizmit dhe siteve me interes kulturor, historik dhe natyror përmes angazhimit të rreth të rinjve vullnetarë dhe të punësuar. “Buzëqeshja e Mikpritjes” u quajtën të rinjtë shqiptarë, të cilët për herë të parë gjatë vitit 2018 pritën turistët në 36 infopoint-e : pika doganore, porte., zona të mbrojtura, qytete, plazhe etj.

Gjatë këtij projekti të rinjtë bëhen gjithashtu pjesë e trajnimeve dhe aktiviteteve konkrete për mjedisin, aktivizmin vullnetar, guidën turistike, edukimin mjedisor dhe potencialet e green start up. Projekti “Smile Albania” krijoi një model promovues të turizmit shqiptar përmes informacionit të drejtpërdrejtë të atraksioneve natyrore-kulturore dhe aktiviteteve me karakter lokal.

 Vendndodhja e 35 infopointeve

Pikat kufitare të hyrjes së turistëve

 1. Pika kufitare e Morinës (Kosova)
 2. Pika kufitare e Murriqanit (Mali i Zi)
 3. Porti i Durrësit
 4. Aeroporti i Tiranës
 5. Pika kufitare e Qaf Thanës (Maqedoni)
 6. Porti i Vlorës
 7. Pika kufitare e Kapshticës (Greqi)
 8. Pika kufitare e Kakavijës (Greqi)
 9. Porti i Sarandës

Plazhet/qytetet me prani të madhe turistësh

 1. Plazhi i Velipojës
 2. Plazhi i Shëngjinit
 3. Gjiri i Durrësit (Ura e Dajlanit)
 4. Gjiri i Durrësit (mbikalimi në Plepa)
 5. Lungomare e Vlorës (tek Skela)
 6. Zona e Rradhimës (qendër vizitorësh)
 7. Llogora (qendër vizitorësh)
 8. Plazhi i Dhërmiut (te kthesa e rrugës kryesore)
 9. Porto Palermo
 10. Plazhi/qytetit i Himarës e zonat përreth
 11. Zona e Ksamilit (te Parku)
 12. Tushemisht

Vende jashtë zonës bregdetare/malore

 1. Qyteti i Shkodrës (pedonalja)
 2. Parku i Thethit (qendër vizitorësh)
 3. Parku i Valbonës (qendër vizitorësh)
 4. Parku Shebenik Jabllanicë
 5. Parku Divjakë Karavasta
 6. Parku Arkeologjik Apoloni
 7. Qyteti i Beratit (para kalasë)
 8. Sheshi para Bashkisë Durrës
 9. Qyteti i Pogradecit
 10. Qyteti i Sarandës
 11. Qyteti i Përmetit (qëndër vizitorësh)
 12. Qyteteti i Gjirokastrës (qëndër vizitorësh)
 13. Qyteti i Peshkopisë
 14. Qyteti i Elbasanit
 15. Qyteti i Librazhdit