TEPELENË -Kthim ne Vite

24 MAJ Tashmë e kthyer në traditë, ky aktivitet ka për qëllim promovimin e vlerave te trashegimise kulturore te zoneë së Tepelenës, përmban Ekspozitë, . Organizohet me datë 24 maj, ne Sheshin kryesor te qytetit ora 18.00.

FUSHË-ARRËZ-Festivali i 16-të Mbarëkombëtar i Instrumentistëve të Vegjël Popullore

17 – 19 MAJ Në këtë Festival, marrin pjesë me dhjetra fëmijë nga Shqipëria, Kosova  dhe nga shqiptarët e Maqedonise dhe Malit të Zi të cilët interpretojne ne instrumenta popullore si cefteli, fyell, sharki, etj. Zhvillohet në qytetin e Fushë Arrëzit në datë 17-19 maj. Në Sheshin kryesor të qytetit ora 10.00 dhe ora 17.00.

FIER-PANAIRI I LIBRIT “FIERI 2019”

9-12 MAJ Panairi, rikthen traditën e librit, hap dritare  komunikimi multikulturor, sjellë shkrimtarë e studiues, brenda dhe jashtë vendit, duke e kthyer Fierin ato katër ditë, në qendrën e librit. Panairi do të zhvillohet datat 9-12 maj në Fier

THETH-ZA FEST

KORRIK Nën majat e thepisura të Bjeshkëve të Namuna, buzë Lumit Shalë, rikthehet në Theth festivali i parë modern i dedikuar trashëgimisë të Alpeve Shqiptare. Në edicionin e tij të tretë, për disa ditë dhe netë radhazi. Zâ Fest ri sjell muzikën më të mirë shqip, por këtë radhë duke zgjeruar akoma më shumë diapazonin […]