TIRANË,DURRËS,VLORË,KORÇË- QENDRA
“GJENERATA E RE”, FESTIVALI I
PEJSAZHEVE MUZIKORE

12 KORRIK , 13 KORRIK, 25 TETOR, 26 TETOR Në Muzeun Arkeologjik Koncerti i fituesve të talenteve të reja, në kuadër të Festivalit të  Pejsazheve Muzikore do të zhvillohet në datat dhe qytetet e mëposhtme: 12 korrik në Muzeun Arkeologjik, Durrës; 13 korrik në Teatrin “Petro Marko” Vlorë ;  25 tetor në Tiranë  26 tetor […]

SARANDË,VLORË,DURRËS, SHKODËR GJIROKASTËR,
KORÇË,BERAT-QËNDRA KOMBËTARE E KULTURËS
PËR FËMIJË, NE JEMI RREZE

6,7,8 KORRIK, 11,12,13 KORRIK 15 KORRIK, 18,19,20 KORRIK, 26,27 KORRIK, 1,2,3 GUSHT, 5 GUSHT Aktiviteti i përket fushës së kulturës, artit dhe synon argëtimin e fëmijëve e edukimin e tyre nëpërmjet artit. Ky aktivitet shtrihet në muajin Korrik-Gusht, sipas një grafiku të caktuar nga organizatoret e bashkëpunëtorët në qytetet respektive për argëtimin e fëmijëve në […]

TIRANË, KORÇË, DURRËS-DENIS BIZHGA,
ALBANIA GUITAR FESTIVAL

3 QERSHOR, 4 QERSHOR, 5 QERSHOR, 6 QERSHOR, 8 QERSHOR Festivali i Kitarës do të zhvillohet nga data 3 deri në 8 qershor 2019.Do të ketë koncerte, master-klase dhe projektime filmash kushtuar kitaristëve botërorë në Tiranë, Durrës dhe Korçë. Do të ketë të ftuar artistë virtuozë si : Fabio Barbagallo, Luigi Attademo, Simone Gramaglia dhe […]

SHKODËR, GJIROKASTËR,BERAT,
KORÇË-
QENDRA VOX BAROQUE,FESTIVALI NDËRKOMBËTAR
I MUZIKËS BAROKEVOX BAROQUE – EDICIONI VI 2019

6-15 KORRIK Ky projekt vjen pas një eksperience të shkëlqyer në katër edicionet e para. Këtë vit do të organizohen 7 koncerte. Risia e këtij viti është bashkëpunimi me konservatorin e Milanos duke sjellë studentët e këtij institucioni prestigjioz në Shqipëri, së bashku me studentët e UART duke synuar kështu bashkëpunimin dhe shkëmbimin e dijeve […]

VLORË, FIER,SHKODËR,KORÇË-SINFOART, TINGUJ KINEMAJE

17 MAJ, 18 MAJ, 14 QERSHOR, 22 QERSHOR Ky festival ka si qëllim kryesor pasurimin e jetës artistike, edukimin dhe zhvillimin e audiencave si dhe promovimin e turizmit kulturor, duke  prezantuar te publiku, koncerte me krijimtari muzikore të kolonave zanore më të bukura të filmave shqiptarë dhe të huaj, në disa qytete të Shqipërisë si: […]

KUKËL-DIFFERENT TRAINS FESTIVAL

12 MAJ   Ky festival është një realitet i rëndësishëm në fushën e muzikës klasike në vendin tonë prej tashmë shtatë vitesh. Eventet mbahen shpesh në sallat e rëndësishme të vendit dhe ndryshojnë po aq shpesh, duke prekur realitete dhe publik të ndryshëm.Ai do të fokusohet në vendet e rëndësishme të Trashëgimisë Kulturore duke e […]

DIBËR E MADHE & PESHKOPI-Festivali
Folklorik Mbarëkombëtar “Oda Dibrane”, edicioni 25-të

10, 11, 13 TETOR Festival që ka krijuar një traditë në promovimin e vlerave të trashëgimisë kulturore jomateriale ne rang mbarëkombëtar. Marrin pjesë grupe nga Shqipëria, Kosova. Shqiptarët e Malit të Zi dhe Maqedonisë. Një ditë e festivalit organizohet ne qytetin e Dibrës së Madhe, Maqedoni. Organizohet në datë 10 tetor në Pallatin e Sportit […]

LUNXHËRI-Lirika në Divanin Lunxhiot

26 QERSHOR Ne qendër  të Njesisë Administrative Lunxhëri  organizohet ky aktivitet per promovimin e vlerave qe bart kjo zonë. Ky aktivitet është mundësi e mirë për të promovuar  turizmin dhe resurset e zonës. Organizohet ne sheshin kryesor  datë 26 qershor, ora 18.00.